Alpakat

Suuri haave toteutui kesäkuun viimeisenä päivänä 2012, kun nämä kolme hurmaavaa eläintä saapuivat Lumotarhaan. Vuosien tutkailun ja mietinnän jälkeen oli mahdollista ihan oikeasti ja vakavasti harkiten kartoittaa myytäviä alpakoita. Yli puoli vuotta pohdintaa, puheluja, netissä surffailua, tilavierailuja ja alueneuvojan arvokkaita ohjeita; mikään päähänpisto alpakan hankinta ei koskaan voi olla. Näin kuitenkin löysimme upean kolmikon, jolla kasvatustyö sekä eläinavusteiseen toimintaan panostaminen on hyvä aloittaa.

Myytäviä alpakoita voit kysyä suoraan kasvattajalta.


Sirpucan Cami

(19.06.2010)

Cami (löytö Sirpucan tallista) on laumansa "perustajajäsen" ja näin myöskin sen johtaja. Laumanjohtajana hän on myöntänyt itselleen etuoikeuden loputtomaan ruokahaluun. Camin johtajan virkaan sisältyy ruuan lisäksi toki muutakin, kuten edustustehtäviä. Hän onkin jo pienestä vasasta asti ahkerasti vierailut mm. eri tapahtumissa. Edustustehtävissään Cami on pärjännyt loistavasti luontaisen karismansa ansiosta: upean ruuminrakenteensa lisäksi Cami hurmaa ihmiset uteliaalla ja höpsöllä luonteellaan. Kyllä soisi tulevan jälkikasvunkin perivän isänsä hurmaavat piirteet.

Kariniemen Saana

(24.06.2008)

Saana on laumansa ehdoton kuningatar äidillisine piirteineen. Tämä Karinniemeltä saapunut raamikas ja kaunis rouva on varsin elegantti ilmestys. Saana on utelias ja valpas luonteeltaan, joten ei liene yllätys, että juuri hän on ottanut hoitaakseen laumansa turvallisuuden; muiden mupeltaessa huolettomana ateriaansa, Saana pitää huolen, ettei mikään häiritse pienen lauman ruokarauhaa.

AOS Nox

(10.06.2009)

Myöskin Karinniemeltä laumaan värväytynyt Nox on laumansa pienin ja suurisilmäisin: yhdistelmä, joka saa kenet tahansa heltymään. Nox ei tee itsestään turhan suurta numeroa, vaan käyttäytyy nöyrästi laumansa muita jäseniä kohtaan. Mutta löytyy tästä bambista pippuriakin puoliensa pitämiseen, erityisesti, jos kyse on porkkanoista.

Lumotarhan Seetu

(6.4.2016)

Seetu on Saanan ja Camin kolmas jälkeläinen ja tutusti kaksivärinen. Hänellä on hyvä rakenne ja miellyttävän rauhallinen luonne, joita täydentää hurmaava ulkonäkö. Seetusta onkin kasvanut oikea työmyyrä keikkailijana sekä asiakkaiden viihdyttäjänä.

Sirpucan Siiri

(10.6.2017)

Suuret, ihmettelevät silmät, pörröiset korvat, hauska väritys sekä reipas ja utelias luonne; muun muassa näistä on Siiri rakennettu. Olin todella onnellinen, kun sain haluamaani sukua edustavan Siirin kasvatustyöhöni, asiakastyöhön sekä tietenkin jokapäiväiseksi ilonlähteeksi. Siirin äiti on raamikas, ruotsalaiset sukujuuret omaava, loistava emä Sara ja isänä on kokenut keikkatyöläinen, komea ja hurmaava Morrison.

Miksi alpakka terapiaeläimeksi?

Suurisilmäinen ja pehmeä alpakka on monelle uusi tuttavuus. Toisin kuin esimerkiksi koiraa tai hevosta kohtaan, alpakkaan ei yleensä liity ennakkokäsityksiä, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän. Lisäksi alpakan kaunis ja toisaalta lystikäskin ulkonäkö herättävät kiinnostusta. Myös monet allergiset ihmiset sietävät hyvin alpakkaa.

Alpakat hakeutuvat rauhallisesti kontaktiin; ne eivät ryntää luo eivätkä kerjää huomiota. Luonteeltaan itsenäiset, mutta uteliaat alpakat kunnioittavat toisten omaa tilaa. Herkkyys, laumakäyttäytyminen, vilpittömyys sekä ulkoinen olemus tekevät alpakasta hyvinkin varteenotettavan terapiaeläimen.

Alpakan kanssa voi retkeillä, käydä kävelyllä, kouluttaa tai vaikka harrastaa agilityä. Lisäksi vain olemalla läsnä alpakkalaumassa, yrittämättä mitään, voit lunastaa paikkasi lauman jäsenenä ja voit tuntea positiivista hyväksyntää.