Alpakat

Suuri haaveni toteutui kesäkuun viimeisenä päivänä 2012, kun kolme hurmaavaa eläintä saapui Lumotarhaan. Vuosien tutkailun ja mietinnän jälkeen oli mahdollista ihan oikeasti ja vakavasti harkiten kartoittaa myytäviä alpakoita. Yli puoli vuotta pohdintaa, puheluja, netissä surffailua, tilavierailuja ja alueneuvojan arvokkaita ohjeita; mikään päähänpisto alpakan hankinta ei koskaan voi olla. Näin kuitenkin löysin upean kolmikon, jolla kasvatustyö sekä eläinavusteiseen toimintaan panostaminen oli hyvä aloittaa.

Myynnissä alpakkavillaa sekä satunnaisesti alpakkalankaa. Kysy lisää!

Myytäviä alpakoita voit kysyä suoraan kasvattajalta.

Sirpucan Cami

Sirpucan Cami

Syntynyt: 19.6.2009

Cami on laumansa "perustajajäsen" ja näin myöskin sen johtaja. Laumanjohtajana hän on myöntänyt itselleen etuoikeuden loputtomaan ruokahaluun. Camin johtajan virkaan sisältyy ruuan lisäksi toki muutakin, kuten edustustehtäviä. Hän onkin jo pienestä vasasta asti ahkerasti vierailut mm. eri tapahtumissa. Edustustehtävissään Cami on pärjännyt loistavasti luontaisen karismansa ansiosta: upean ruumiinrakenteensa lisäksi Cami hurmaa ihmiset uteliaalla ja höpsöllä luonteellaan.

AOS Nox

AOS Nox

Syntynyt: 10.6.2009

Saanan toi mukanaan laumakaverinsa Noxin. Nox on laumansa pienin ja suurisilmäisin: yhdistelmä, joka saa kenet tahansa heltymään. Nox ei tee itsestään turhan suurta numeroa, vaan käyttäytyy nöyrästi laumansa muita jäseniä kohtaan. Mutta löytyy tästä ”bambista” pippuriakin puoliensa pitämiseen, erityisesti, jos kyse on porkkanoista. Nox on nuorena vasana matkannut Suomeen Sveitsistä asti.

Lumotarhan Seetu

Lumotarhan Seetu

Syntynyt: 6.4.2016

Seetu on Saanan ja Camin kolmas jälkeläinen ja tutusti kaksivärinen. Seetun luonne on hauskasti sekoitus rauhallisuutta ja ”äijämäisyyttä”. Hän hoitaa työt, kun on töiden aika ja sitten ollaan vapaalla turhia hötkyilemättä. Hyvä rakenne ja hauska ulkonäkö täydentävät tämän ruunan persoonan. Seetusta onkin kasvanut oikea työmyyrä keikkailijana sekä asiakkaiden viihdyttäjänä.

Sirpucan Siiri

Sirpucan Siiri

Syntynyt: 10.6.2017

Suuret, ihmettelevät silmät, pörröiset korvat, hauska väritys sekä reipas ja utelias luonne; muun muassa näistä on Siiri rakennettu. Olin todella onnellinen, kun sain haluamaani sukua edustavan Siirin kasvatustyöhöni, asiakastyöhön sekä tietenkin jokapäiväiseksi ilonlähteeksi. Siirillä ja Saanalla on sama raamikas, ruotsalaiset sukujuuret omaava, loistavasti jälkeläisensä hoitava äiti Sara ja isänä on kokenut keikkatyöläinen, komea ja hurmaava Morrison.

Lumotarhan Savanna

Lumotarhan Savanna

Syntynyt: 6.6.2018

Saanan ja Camin viides yhteinen vasa Savanna on todella herttainen tyttönen. Aamulla talliin mennessäni hän käy ensin tuulikaapissa hoitelemassa vessa-asiat ja tulee sitten viereen odottaen huomionosoituksia. Porkkanat maistuvat, ilon pyrähdykset ruoka-aikaan sekä porukan etunenässä kaikkea uutta ihmettelemässä; tämä on Savanna.

Niittykummun Kaisla

Niittykummun Kaisla

Syntynyt: 10.6.2018

Kaunis Kaisla muutti syksyllä 2020 Lumotarhaan. Rauhallinen ja hyväkäytöksinen tyttö hakee nöyrästi paikkaansa laumassa ja ihmettelee uutta asuinympäristöään. Naapuritarhojen aasit ja hevoset, koirat, kanit ja kukon kiekuminen mietityttävät kovin Kaislaa. Hän on valinnut Savannan sydänystäväkseen ja viihtyy aina tämän lähellä.

Miksi alpakka työkaveriksi?

Suurisilmäinen ja pehmeä alpakka on monelle uusi tuttavuus. Toisin kuin esimerkiksi koiraa tai hevosta kohtaan, alpakkaan ei yleensä liity ennakkokäsityksiä, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän. Lisäksi alpakan kaunis ja toisaalta lystikäskin ulkonäkö herättävät kiinnostusta. Myös monet allergiset ihmiset sietävät hyvin alpakkaa.

Alpakat hakeutuvat rauhallisesti kontaktiin; ne eivät ryntää luo eivätkä kerjää huomiota. Luonteeltaan itsenäiset, mutta uteliaat alpakat kunnioittavat toisten omaa tilaa. Herkkyys, laumakäyttäytyminen, vilpittömyys sekä ulkoinen olemus tekevät alpakasta hyvinkin varteenotettavan työskentelijän eläinavusteiseen toimintaan.

Alpakan kanssa voi retkeillä, käydä kävelyllä, kouluttaa tai vaikka harrastaa agilityä. Lisäksi vain olemalla läsnä alpakkalaumassa, yrittämättä mitään, voit lunastaa paikkasi lauman jäsenenä ja voit tuntea positiivista hyväksyntää.