Kuka ja missä?

Olen Sari Vauhkonen ja olen ollut Lumotarhan yrittäjä vuodesta 2012. Juureni ovat vahvasti maaseudulla ja yrittäjänä ollessani olenkin saanut yhdistää kaksi itselleni tärkeää asiaa; eläimet ja luonnon.

Päivätöissä käyn Kuopiossa Alavan koulussa koulunkäynnin ohjaajana. Työni sairaalakoulussa on vahvistanut kokemuksiani mm. ryhmän ohjaamisesta, yksilöohjaamisesta, luovien ratkaisujen löytämisestä ja erityispiirteiden huomioimisesta. Päivätöiden tiimoilta olen osallistunut myös koulutuksiin liittyen lapsiin, nuoriin ja mielenterveyteen.

Erityiskasvatuksen perusopinnot opiskelin vuonna 2006.

Vuonna 2013 valmistuin Senni-projektin puitteissa Green Care -toimijaksi. Sen jälkeen olen osallistunut erilaisiin Green Care -koulutuksiin mahdollisimman aktiivisesti.

Sosiaalipedaginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa -opinnot suoritin 2017.

Kesäkuussa 2020 valmistuin Green Care luonto- ja eräoppaaksi.

Maaliskuussa 2021 suoritin Eläinavusteinen neuropsykiatrinenvalmentaja -opinnot.

1.7.2021 Green Care Finland ry myönsi LuontoVoima -laatumerkin palvelulle ”Lumotarhan eläinavusteinen toiminta tukemassa ja valmentamassa elämänpoluilla”.

Lumotarha sijaitsee Pohjois-Savossa, Maaningalla Kurolanlahden kylässä. Tila on vanha karjatila Ruokovesi-järven rannalla. Navetta on kunnostettu alpakkatalliksi ja toisessa päässä rakennusta asuvat aasit. Hevoset saivat pihattotallikseen vanhan riihen. Pihapiiriä ympäröi kaunis maalaismaisema. Toiminta on helppo ulottaa läheiseen metsään tai viereiselle pellolle – unohtamatta kaunista rantamaisemaa. Toiveiden ja tarpeiden mukaan toiminta voidaan viedä myös asiakkaan lähiympäristöön tai muuten tavoitteisiin sopivaan paikkaan.
Ruokailut ja eväiden syönnit tapahtuvat sään salliessa ulkona esimerkiksi alpakkatarhassa tai terassilla. Rannassa on myös kesäkeittiö, jossa voimme kokoontua saman pöydän ääreen. Alpakkatalli on myös hauska paikka syödä välipalaa ja tutkailla pörröpäiden touhuja.
Toimimme on pääasiassa ulkona tai eläinsuojissa, joten muistathan varautua säänmukaisella vaatetuksella.