Kuka ja missä?

Olen Sari Vauhkonen ja olen ollut Lumotarhan yrittäjä vuodesta 2012. Juureni ovat vahvasti maaseudulla ja yrittäjänä ollessani olenkin saanut yhdistää kaksi itselleni tärkeää asiaa; eläimet ja luonnon.

Kävin pitkään töissä (n. 16 v.) Kuopiossa Alavan koulussa koulunkäynnin ohjaajana. Työni sairaalakoulussa on vahvistanut kokemuksiani mm. ryhmän ohjaamisesta, yksilöohjaamisesta, luovien ratkaisujen löytämisestä ja erityispiirteiden huomioimisesta. Töiden tiimoilta olen osallistunut myös koulutuksiin liittyen lapsiin, nuoriin ja mielenterveyteen. Nyt muuton myötä jatkan työskentelyä Pielavedellä koulunkäynninohjaajana yläkoulun puolella.

Erityiskasvatuksen perusopinnot opiskelin vuonna 2006.

Vuonna 2013 valmistuin Senni-projektin puitteissa Green Care -toimijaksi. Sen jälkeen olen osallistunut erilaisiin Green Care -koulutuksiin mahdollisimman aktiivisesti.

Sosiaalipedaginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa -opinnot suoritin 2017.

Kesäkuussa 2020 valmistuin Green Care luonto- ja eräoppaaksi.

Maaliskuussa 2021 suoritin Eläinavusteinen neuropsykiatrinenvalmentaja -opinnot.

Lokakuussa 2022 valmistuin luonnontuoteneuvojaksi.

1.7.2021 Green Care Finland ry myönsi LuontoVoima -laatumerkin palvelulle ”Lumotarhan eläinavusteinen toiminta tukemassa ja valmentamassa elämänpoluilla”.

2022 loppuvuodesta aloitin eläintenkouluttajaopinnot, joita suoritan tässä työn ohella.

Lumotarha sijaitsee Pohjois-Savossa, Pielavedellä. Pientilan entinen navetta on kunnostettu alpakkatalliksi ja aasit ja hevonen asuvat omassa pihatossaan. Ympäristö on rauhallinen maalaisseutu, jossa luontolähtöistä toimintaa on hyvä toteuttaa. Toiveiden ja tarpeiden mukaan toiminta voidaan viedä myös asiakkaan lähiympäristöön tai muuten tavoitteisiin sopivaan paikkaan.
Ruokailut ja eväiden syönnit tapahtuvat sään salliessa ulkona esimerkiksi alpakkatarhassa. Pihassa on myös ”lettumaja” ja alpakkatalli on myös hauska paikka syödä välipalaa ja tutkailla pörröpäiden touhuja.
Toimimme on pääasiassa ulkona tai eläinsuojissa, joten muistathan varautua säänmukaisella vaatetuksella.